Wat zijn de voordelen van acupunctuur?

Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van pijnklachten. Er zijn veel klachten te noemen waarbij acupunctuur mogelijk kan helpen, denk bijvoorbeeld aan klachten door een slechte bloedsomloop, menstruatiepijn, migraine en nog veel meer. Maar wat zijn nou eigenlijk de grootste voordelen van acupunctuur? Lees het in dit artikel!

Wat is acupunctuur?

Van oorsprong is acupunctuur een werkwijze in de traditionele Japanse en Chinese geneeskunde, waarbij de specifieke plaatsing van zeer dunne naalden de pijn vermindert. Doordat steeds meer mensen in het westen de voordelen van acupunctuur hebben ervaren wordt deze behandeling ook in Nederland erg populair is. Dat is ook te merken bij Fysio Douma: de specialist in acupunctuur in Hilversum.

Voordelen van acupunctuur

Pijnverlichting

Acupunctuur helpt de pijn te verminderen en dat is ook meteen een van de belangrijkste voordelen van deze werkwijze. Acupunctuur is erg populair als behandeling om de volgende pijnklachten te verminderen: migraine, menstruatiepijn, rugpijn en pijn als gevolg van een slechte bloedsomloop.

Minder stress en angst

Stress en angst zijn problemen waar vandaag de dag veel mensen mee te maken hebben. Je kan natuurlijk mediteren of andere activiteiten doen om de dagelijkse stress en angst te verlichten. Ook acupunctuur zorgt ervoor dat stress en angst vermindert.

Beter slapen

Heb jij wel eens last van slapeloosheid? Dan is acupunctuur mogelijk ook de oplossing om slapeloosheid te bestrijden. Stress en angst is vaak de oorzaak van slecht slapen. Na een acupunctuurbehandeling zal je minder stress en angst ervaren, wat ervoor zal zorgen dat je beter slaapt.

Vermindert allergische reacties

Mogelijk vermindert acupunctuur allergische reacties, veroorzaakt door vervelende huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en dermatitis. De klachten van deze problemen worden tijdelijk vermindert door de behandeling, maar het is onvermijdelijk dat deze problemen opnieuw opduiken. Acupunctuur kan een goede aanvulling zijn op de huidige behandeling van de huidaandoening. Raadpleeg dit altijd na bij de behandelende arts voordat je een afspraak maakt voor acupunctuur.
Bron: https://ruimtevoorgezondheid.nl/

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien