Top 7 van verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van psilocybine paddenstoelen.

Psilocybine paddenstoelen zouden wel eens het “ beste” kunnen zijn in de holistische geneeswijze en welzijn. Ze staan ook bekend als paddo’s en er zijn meer dan 200 soorten paddenstoelen met psychoactieve eigenschappen. Deze paddenstoelen werden reeds voor duizenden jaren gebruikt in ceremonies in verschillende delen van de wereld maar het is heel recent dat de Westerse wereld  hun enorme geneeskrachtige  potentie heeft ondervonden, zowel op medisch als op psychologisch en emotioneel vlak.

Er zijn meer en meer studies beschikbaar die bewijzen dat psilocybine paddenstoelen veel meer zijn dan wat de regering denkt dat ze zijn : een “ shedule 1” drug, verslavend en schadelijk.

Hieronder staan enkele van de meest belangrijke gezondheidsvoordelen die psilocybine paddenstoelen jou kunnen schenken …

Bekijk meer op  “The Top 10 Fascinating Facts on Psilocybin Mushrooms” ( de top 10 verbazingwekkende feiten over Psilocybine Paddenstoelen) >>

PADDO’S GEZONDHEIDSVOORDEEL          

#1 – STIMULEERT DE GROEI VAN NIEUWE HERSENCELLEN

Een studie die geleid werd door de Universiteit van South Florida en die gepubliceerd werd in 2013, bestudeerde de effecten van psilocybine paddenstoelen op muizen die met angst geconditioneerd werden. Wat ze ontdekten, deed hen echt verbaasd staan.

 

Het belangrijkste ingrediënt in paddo’s, nl. psilocybine, gaf de muizen de mogelijkheid om hun vrees te overwinnen en stimuleerde de groei van nieuwe neuronen en de regeneratie van hun hersenen. De leider van het studieteam, Dr. Briony Catlow van het Lieber Instituut voor Hersenontwikkeling kwam met een paar verklaringen na deze studie :

“ Het geheugen, het aanleren, en de mogelijkheid om opnieuw te leren dat een stimulans die angst veroorzaakte niet langer een gevaar inhoudt, hangt volledig af van de mogelijkheid van de hersenen om de  innerlijke verbanden te wijzigen. Wij geloven dat neuroplasticiteit een kritische rol speelt als psilocybine het uitdoven van angst versnelt. Het is heel waarschijnlijk dat we in de toekomst deze studies zullen verder zetten, omdat vele interessante vragen zich hebben opgedrongen tijdens deze experimenten. Het is onze verwachting dat we de bevindingen kunnen toepassen op mensen bij klinische proefsituaties. “

PADDO’S GEZONDHEIDSVOORDEEL   

# 2 – VERMINDERT DE PIJN DIE TE WIJTEN IS AAN SOCIALE UITSLUITING :

We voelen ons allemaal wel eens uitgesloten, niet ? Het is een natuurlijk proces als we het hebben over interactie tussen individuen. Een studie die werd uitgevoerd door Zwitserse neurobiologen en gepubliceerd werd in april 2016, stelde vast dat psilocybine een grote hulp betekent bij de verminderen van pijn die veroorzaakt wordt door sociale uitsluiting.

PADDO’S GEZONDHEIDSVOORDEEL   

# 3 – VERLICHT SYMPTOMEN VAN OCD – STOORNISSEN

De obsessieve – compulsieve stoornis ( ook gekend als OCD) is een psychiatrische stoornis die vooral voorkomt bij patiënten die lijden aan schizofrenie, bipolaire stoornissen en andere psychiatrische kwalen. Een studie die werd uitgevoerd door de Universiteit van Arizona in 2006, ontdekte dat paddo’s zeer efficiënt waren bij het verlichten van de symptomen van deze stoornis.

PADDO’S GEZONDHEIDSVOORDEEL   

# 4 – KALMEERT ANGSTGEVOELENS

In een studie van 2011 ontdekten onderzoekers dat de angstgevoelens van kankerpatiënten in een ver gevorderd stadium konden gekalmeerd worden en sterk verminderden nadat ze paddo’s kregen toegediend.

PADDO’S GEZONDHEIDSVOORDEEL

# 5 – VERMINDERT DEPRESSIE   

Studies hebben aangetoond dat psilocybine paddenstoelen zeer efficiënt zijn bij effectieve behandeling van depressie, evenals bij het behandelen van post traumatisch stress stoornissen.

PADDO’S GEZONDHEIDSVOORDEEL

# 6 – LANGDURIGE MEDISCHE EN SPIRITUELE VOORDELEN   

Er werd een beroemde studie verricht aan de Johns Hopkins Universiteit die de onderzoekers met verstomming sloeg.

Van de 36 geteste personen , zei een derde dat deze ervaring de meest betekenisvolle (spirituele) ervaring van hun leven was, terwijl meer dan twee derden vaststelden dat de ervaring thuis hoorde in de top vijf van hun meest belangrijke levenservaringen. Hier vindt u wat Dr. Roland Griffiths van de Johns Hopkins Universiteit zegt over de geneeskundige werking van paddo’s…

“ Psilocybine is een verbazingwekkend middel om de mysteries van het menselijk bewustzijn toegankelijk te maken. De kern van deze mystieke ervaring is een sterke zin van interne verbondenheid met alle dingen, een toenemend gevoel van zelfvertrouwen, duidelijkheid en gemeenschappelijke verantwoordelijkheid, altruïsme en sociale rechtvaardigheid. Het begrijpen van deze effecten op zichzelf en de gevolgen die ze met zich brengen zou wel eens de sleutel kunnen zijn voor het overleven van de menselijke soort. ”

PADDO’S GEZONDHEIDSVOORDEEL

# 7 – HET VERBINDEN VAN DE HERSENGEDEELTEN OP EEN NIEUWE MANIER

Functionele MRI-scans die genomen werden tijdens psychedelische ervaringen die het gevolg waren van paddo’s, suggereren dat deze “paddo’s” verschillende delen van de hersenen met elkaar verbinden, hetgeen een veel plausibelere communicatie tussen de verschillende delen te weeg brengt.

De studie werd gepubliceerd in de Royal Society Interface en de beelden leken hierop.

Het onderzoek staat nog maar in de kinderschoenen (en gebeurt op een heel voorzichtige wijze ) om toch het enorme genezingspotentieel van deze paddo’s te kunnen begrijpen. In de toekomst zullen we zeker meer en meer getuige zijn van voorbeelden van medische en welzijnstoepassingen van deze aloude medicijn.

 

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien