Hoeveel sessies heb jij nodig voor optimale laserontharing?

Laserontharing is de laatste jaren steeds populairder geworden. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen laserbehandelingen voor het verwijderen van ongewenste haargroei. Vooral bij vrouwen is deze methode erg populair.

Een laserontharing behandeling gebeurt in meerdere sessies, hiertussen zit een rustperiode van een x aantal weken. Deze rustperiode is per persoon verschillend. Iedere huidtype reageert anders op de lasers, dus professionals kunnen je na een testsessie een rustperiode advies geven. Tijdens deze test behandeling proberen ze laserontharing op een klein stukje en kijken ze hoe de huid hierop reageert. Ook kunnen ze een indicatie geven van het totaal aantal sessies die jij nodig hebt voor een optimale ontharing.

Hoeveel lasersessies zijn er voor mij nodig?

Net als de rustperiode tussen de behandelingen is het totaal aantal behandelingen ook verschillend. Als we naar het gemiddelde kijken zijn dit ongeveer 5 tot 9 laserbehandelingen. Ongeveer 85% van de ongewenste haartjes zullen hierdoor verwijdert worden. Het exacte aantal sessies die jij nodig hebt is afhankelijk van je leeftijd, huidtype, haarkleur en plaats van ontharing.

Rustperiode tussen de behandelingen

Zoals we hierboven hebben aangegeven zit er tussen iedere behandeling een rustperiode, om zo de huid voldoende rust te geven en optimaal resultaat te halen. Ter indicatie hebben wij een schatting gemaakt van de tijd die er tussen de behandelingen zit.

  • Gelaat: Ongeveer 7 weken
  • Lichaam: Ongeveer 9 weken
  • Rug en Schouders: Ongeveer 11 weken (voor mannen)

 

 

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien