Borrel op de planning? Hier vind je inspiratie voor een uniek borrelplankje

Ga jij binnenkort lekker borrelen met vrienden en wil jij een keer iets anders op tafel zetten dan een paar schalen met chips en borrelnootjes? Wij hebben een aantal bijzondere borrelplankjes samengesteld waarmee jouw borrelavond een groot succes wordt.

Een borrelplankje met kaas en noten

Zijn jouw vrienden echte fijnproevers? Dan is een borrelplankje met kaas en noten misschien iets voor een avondje borrelen. Met heerlijke, pure noten zoals pinda’s, macadamia noten, cashewnoten en pistache geniet je van allerlei smaken en weet je voor elk wat wils op tafel te zetten. Combineer deze macadamia noten en andere nootjes vervolgens met bekende en minder bekende kazen zoals bijvoorbeeld pesto kaas of een ambachtelijk gemaakte kaas uit de regio en het genieten kan beginnen.

Een borrelplankje met vlees als hoofdproduct 

Zijn jij en jouw vrienden echte vleeseters? Dan kan je natuurlijk ook een borrelplankje maken met vlees als hoofdproduct. Een borrelplankje met vlees gaat verder dan de welbekende grill- en leverworst of een plakje boterhamworst met een augurk er in. Jouw borrelplankje met vlees is pas compleet met bijzondere vleessoorten zoals parmaham, serranoham, chorizoworst en fuet. Maak jouw borrelplank af met een aantal andere hapjes zoals olijven en peppadew en vriendenavond kan beginnen.

Een spicy borrelplankje

Voor eenieder die dol is op pittig eten, is er het spicy borrelplankje. Een spicy borrelplankje bestaat uit een mix van pittige en minder pittige hapjes en dips. Zo kun je de pittige hapjes in een mildere dip steken en de mildere hapjes spicy maken met een pittige dip. Van nacho’s en pittige kazen tot heerlijke worstjes en macadamia noten, bij een spicy borrelplankje bepaal je zelf hoe pittig de avond gaat worden.

Een vegetarisch borrelplankje

Het vegetarische borrelplankje biedt de mogelijkheid om buiten je comfortzone te treden. Vegetarisch betekent namelijk niet dat je alleen nog maar groente en fruit mag eten bij jouw biertje of wijntje. Ook op het gebied van vegetarisch eten zijn er veel mogelijkheden. Zo zijn er vegetarische borrelhapjes voor in de frituur verkrijgbaar en zijn er allerlei lekkere chips en toastjes die heerlijk zijn in combinatie met vegetarische dips. Daarnaast kan een vegetarische borrelplank de mogelijkheid bieden om groenten, vruchten en fruit uit andere landen, zoals bijvoorbeeld dadels en vijgen, een kans te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je fantasie de vrije loop.

Een borrelplankje met frituurhapjes

Is jouw vriendengroep gek op frituurhapjes? Dan is een borrelplankje met frituurhapjes iets voor jullie. Ook met frituur kan je veel nieuwe dingen proberen. Wissel de kant-en-klare borrelmix uit de diepvries van de supermarkt bijvoorbeeld eens in voor een zelf samengestelde borrelplank. Met krulfrietjes, mini-loempia’s, gefrituurde uienringen en vegetarische frituurhapjes geef je de klassieke frituur borrelplank een nieuwe dimensie en kunnen jij en jouw vrienden een hele avond genieten van allerlei lekkers.

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien