Maak Maaltijdsvervangende Shakes Snel en Gemakkelijk in je Smoothie Maker

Maaltijdsvervangende shakes thuis maken kan niet makkelijker zijn wanneer je een smoothie maker hebt om ze te mengen. Neem gewoon wat fruit, en dit kan vers of bevroren zijn. En wanneer je echt een energie boost wilt hebben, gebruik dan banaan als de basis van je fitness shakes!

Meng het fruit met yoghurt, probiotische yoghurt is het beste, en je kunt zelfs een lactose-vrije variatie nemen als je een probleem hebt met lactose intolerantie. Daarnaast hebt je alleen nog een natuurlijk zoetmiddel nodig als het fruit nogal scherp smaakt, kies hiervoor liever honing dan witte (geraffineerde) suiker. Wanneer je liever niet extra calorieën toe wilt voegen door honing als een zoetmiddel te gebruiken kun je ook vanille extract gebruiken. Als je nog nooit je eigen maaltijdsvervangende shakes hebt gemaakt, zul je veel plezier hebben met het uitproberen van verschillende combinaties.

Je kunt ook de voorkeur hebben voor een hartige maaltijdsvervangende shake, bijvoorbeeld wanneer je het als vervanging voor de lunch of avondeten neemt. Dit zijn smakelijke alternatieven tot de fruitige variatie, maar sommige combinaties van groente en fruit zijn ook heel lekker (probeer eens wortel en sinaasappel bijvoorbeeld!). Het is heel gemakkelijk om je basis shake mengsel te variëren door extra ingrediënten toe te voegen, of om gewoon de shake te maken met wat je op dat moment in huis hebt. Je zult je zeker niet vervelen, want de mogelijkheden zijn eindeloos.

Om de shakes aan te passen aan je specifieke voedingsbehoeften, bijvoorbeeld wanneer je veganist bent of voedselallergieën hebt, kun je heel gemakkelijk een keuze maken uit het voedsel wat je wel mag eten en een maaltijdsvervangende shake samenstellen die perfect voor je is. Wil je het gehalte aan vezels in je dieet verhogen, voeg dan wat haverzemelen of rijstvoermeel toe aan het recept – wil je wat gewicht kwijtraken, dan zorgt een kleine hoeveelheid aan zemelen in je maaltijdsvervangende shake er ook voor dat je je langer vol voelt.

Het kan écht niet gemakkelijker zijn om maaltijdsvervangende shakes te maken in je smoothie maker. Het kost bijna geen tijd om te maken, maar als je altijd haast hebt morgens en je graag een shake als ontbijt wilt hebben, maak het dan de nacht van tevoren en bewaar het in een afgesloten container in je koelkast, en het zal morgens klaar staan als drinkontbijt!

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien