Er wordt steeds minder getennist in Nederland

Het aantal mensen dat in Nederland aan tennis doet wordt ieder jaar minder. Het aantal leden bij de KNTB is in de afgelopen vijf jaar met maar liefst 20 procent gedaald. Het is best opmerkelijk te noemen, aangezien Nederland toch altijd wel een tennis land geweest is en in het toptennis we vroeger grote successen geboekt hebben. Waarom lopen deze aantallen nou terug en wat is de reden dat er steeds minder getennist wordt, dat gaan we in dit artikel bespreken en bekijken.

Vooral tennis producten in Nederland ondervinden last van de terugloop, er gaan steeds minder tennisrackets, tennisballen en tenniskleding over de toonbank. Dit begint steeds meer een probleem te worden, aangezien het aantal leden van de KNTB en de mensen die überhaupt tennissen de laatste paar jaar daalt. Toch blijft tennis de populairste sport op voetbal na in Nederland, maar als dit zo door gaat komt daar binnenkort zeker verandering in. Tennis is natuurlijk een individuele sport en mensen kiezen tegenwoordig liever voor een teamsport zoals voetbal, hockey of zelfs handbal. Ook is tennis een vrij dure sport, zo betaal je voor een tennisracket als snel honderd a tweehonderd euro. Hierdoor zijn mensen sneller geneigd te kiezen voor een goedkoper alternatief, zoals voetbal.

Ook het Nederlandse succes en eigenlijk het ontbreken daar aan is een aanleiding waardoor mensen minder snel in contact komen met de sport. Sporten worden altijd populairder door succes in de topsport, daar is hockey een goed voorbeeld van, maar ook handbal voor de vrouwen is dat duidelijk te zien. De tennissport heeft grote successen nodig, zoals een Kiki Bertens die een Grand Slam wint of een Robin Haasse die hetzelfde doet of een ATP titel pakt op het hoogste niveau. Voor nu is de verwachting dat de daling verder wordt door gezet en dat de tennisbanen steeds leger worden.

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien