Zicht optimaal beschermen

Ons zicht is iets wat we liever niet willen kwijtraken, en doen er daarom dus ook vaak veel aan om het zo optimaal mogelijk te houden. We dragen brillen of lenzen als het nodig is, en beschermen onze ogen tegen de zon en andere felle invloeden van buitenaf. Maar op ons gezicht zijn ook een aantal hulpjes die ons helpen ons zicht zo optimaal mogelijk te houden en te beschermen.

Neem als eerste de wenkbrauwen. De wenkbrauwen worden tegenwoordig door dames veel getekend, ingekleurd, afgeschoren, getatoeëerd of geëpileerd. We doen er alles mee maar onze wenkbrauwen beschermen wel onze ogen tegen regen, zweet of andere invloeden die naar beneden ons hoofd lopen. Het is dus niet zo verstandig om je gehele wenkbrauwen af te scheren, ze beschermen je ogen namelijk. Wanneer je ze epileert heb je nog een randje haar over waarlangs het vocht naar beneden kan lopen en niet door de ogen.

Daarnaast hebben we gelukkig ook nog onze wimpers die onze ogen ook beschermen tegen de invloeden van buitenaf zoals regen, stof, zand en andere dingen die door de lucht heen gaan. Door met onze oogleden te bewegen kunnen we ervoor zorgen dat onze ogen door de wimpers worden beschermd. Lange wimpers worden gezien als mooi maar ze zijn ook extra functioneel, ze houden namelijk meer buiten het oog dan de korte wimpers. De bovenoogleden wegen voornamelijk bij deze actie. Soms is het zo dat de huid op de bovenste oogleden een beetje is gaan hangen, of dat er overtollige huid zit door de verslapping hiervan. Je kan hier een bovenooglidcorrectie tegen doen. Er wordt een kleine sectie gemaakt in het bovenste ooglid en daar wordt dan ook een kleine hoeveelheid huid weg gehaald zodat het niet meer zo voor de ogen of naar beneden hangt. Wat het gevolg is van hangende oogleden is dat zij de wimpers nog meer naar benden kunnen drukken daarnaast kan je er ook een vermoeide blik van krijgen. Een ooglidcorrectie ervaringen kan je helpen bij de keuze of je wel of niet voor een correctie moet gaan. Het bovenooglidcorrectie herstel valt mee, binnen twee weken zijn de blauwe plekken en de zwellingen weg.

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien