Waarom je meer voeding rijk aan probiotica zou moeten eten

Probiotica zijn levende bacteriën uit bepaalde voedingsmiddelen. We vinden ze vooral in zuivelproducten en in gefermenteerde voeding zoals zuurkool. Ze zorgen voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang. Een gezonde darmflora vormt de basis van een goede algemene gezondheid. Omdat we veel te weinig goede bacteriën binnen krijgen is het een goed idee om dit aan te vullen met allerlei voedingssupplementen rijk aan probiotica.


Bacteriën


Er bestaan verschillende soorten bacteriën. Slechte bacteriën maken ons ziek en kunnen we dus best missen. Van goede bacteriën kunnen we nooit teveel binnen krijgen. Ze versterken ons immuunsysteem, zorgen voor extra natuurlijke weerstand en verkleinen ons risico op veel voorkomende aandoeningen. Het is dus belangrijk voldoende voedingsmiddelen of voedingssupplementen met bepaalde soorten levende bacteriën te consumeren.


Levende yoghurt


Zogenaamde levende yoghurt is een van de voedingsmiddelen met een hoge concentratie aan goede bacteriën. Lees goed het etiket als je yoghurt koopt. Lang niet alle soorten worden op dezelfde manier gemaakt.


Voeding met grote hoeveelheden probiotica


Sommige voedingsmiddelen barsten van de goede bacteriën. Dat is zeker het geval met:

 

  • Kefir: gefermenteerde zuivel vergelijkbaar met yoghurt. Heeft een licht zure smaak. Door fermentatie is kefir rijker aan gezonde bacteriën dan gewone yoghurt
  • Zuurkool: is het resultaat van gefermenteerde kool. Met zijn vele goede bacteriën helpt zuurkool tegen veel voorkomende allergieën
  • Geitenmelk en kaas: zijn uitzonderlijk rijk aan goede bacteriën
  • Pure chocolade: met minstens 75% pure cacao. Is tot maar liefst vier keer rijker aan goede bacteriën dan de meeste zuivelproducten. Toch mag je deze zwarte, pure chocolade niet onbeperkt eten. Een blokje van 20 gram per dag volstaat
  • Miso: maakt deel uit van de klassieke Japanse geneeskunde. Bestaat uit gefermenteerde rogge, rijst of gerst. Wordt vooral toegevoegd aan soep. Miso is rijk aan gezonde voedingsstoffen en is erg voedzaam
  • Groene augurken: is een uitstekende bron van gezonde bacteriën. Hier wordt azijn als bewaarmiddel vervangen door een wateroplossing met zeezout. Dat stimuleert ook de groei van goede bacteriën
  • Soja en sojabonen zoals tempeh: is het resultaat van van gefermenteerde sojabonen.
  • Kombucha: werkt preventief tegen en bij de behandeling van kanker, artritis en andere leeftijdsgebonden aandoeningen

We kunnen onze voorraad aan goede bacteriën ook aanvullen met allerlei vloeibare vorm maar ook als poeder of tabletten.

Die kies en bestel je online en vooral bij Byfit.

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien