Voordelen van water tijdens het afvallen

Water is onmisbaar voor ons lichaam om goed te kunnen functioneren. Het is daarom belangrijk om continu voldoende vocht binnen te krijgen. Als je niet voldoende drinkt dan kan dat leiden tot hoofdpijn, geïrriteerdheid, vermoeidheid en een moeilijke stoelgang. Als je echt veel te weinig drinkt dan is het zelfs mogelijk dat het lichaam uitgedroogd raakt. Het wordt aanbevolen om minimaal 6 tot 8 glazen water per dag te drinken. Dit hoeft niet perse alleen maar water te zijn. Het kan ook ander drinken zijn zoals koffie en thee. Limonade wordt afgeraden. Niet zozeer om het vocht wat erin zit maar door de suikers dat het bevat. Drink ook niet alleen wanneer je dorst hebt. Drink ook wanneer je al even geen drinken hebt gehad. Zo zorg je ervoor dat het lichaam voldoende vocht krijgt toegediend. Als het warm is buiten dan moet je nog meer drinken dan gewoonlijk.

Voordelen

Water heeft vele voordelen, ook tijdens het afvallen. Het zorgt er echter niet voor dat je afvalt maar het kan je wel helpen tijdens het afvallen. Water heeft geen calorieën waardoor je er zoveel van kunt drinken als je wilt. Dat is een groot voordeel.  Het helpt ook bij verschillende functies in het lichaam. Het lichaam zelf bestaat immers zelf ook voor een groot deel uit water. Water transporteert de afvalstoffen uit het lichaam waardoor het lichaam gereinigd wordt. Het regelt ook de temperatuur van het lichaam. Door veel water te drinken hou je minder vocht vast. Hierdoor lijk je slanker en is het afvallen beter zichtbaar. Zo zijn er veel meer belangrijke functies die water heeft in het lichaam.

Minder eten

Als je minder gaat eten omdat je aan het afvallen bent dan kan water je hierbij helpen. Water geeft je een voller gevoel. Als je wilt voorkomen dat je te veel eet tijdens een maaltijd dan is het slim om eerst een groot glas water te drinken. Hierdoor is je maag al gevuld voor een groot deel zodat je je eerder vol voelt tijdens het eten. Er is dan immers minder ruimte voor het eten als de maag al voor een groot deel gevuld is met water.

Afvallen en ander drinken

Het is verstandig om veel water te drinken tijdens het afvallen en weinig ander drinken. Water is een schone bron van vocht. Ander drinken heeft altijd toevoegingen. Neem bijvoorbeeld een whey eiwitshake als voorbeeld. Deze heeft eiwitten en vaak ook andere toevoegingen. Het meeste andere drinken bevat calorieën. Water heeft dit niet. Water heeft geen enkele voedingswaarde voor het lichaam. Het is hierdoor de beste keuze als je aan het afvallen bent.

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien