Top 10 superfoods voor een gezond en vitaal lichaam!

Iedereen is op zoek naar gezondheid. Iedereen wil een gezond en vitaal lichaam. Mensen verschillen erg van mening over het juiste dieet, wat is goede voeding? Waar men wel over eens is dat er een aantal voedingsmiddelen zijn die extreem gezond zijn, de zogenaamde superfoods. In dit lijstje de top 10 van superfoods.

  1. Spirulina

Spirulina ruikt een beetje raar, en smaakt ook niet erg raar. Het is gemaakt van algenextracten, maar is wel enorm gezond! Het bevat veel onverzadigde vetzuren en antioxidanten, en is dan ook een echte superfood!

  1. Zeewier

Veel mensen kunnen moe of ziek zijn door een magnesiumtekort. Daar heb je met zeewier geen last van, die barst namelijk van de magnesium! Er zit zelfs meer ijzer in als in vlees. Verder zit er ook veel vitamine B12 en B1 in.

  1. Kokosvet

Kokosvet zit vol met verzadigd vet, en ondanks dat het Voedingscentrum anders beweert, is dit een echte superfood. Je kunt er mee bakken, maar het ook als boter smeren. Sommige mensen spoelen met kokosvet, om wittere tanden te verkrijgen. Het zou zelfs schadelijke stoffen uit het lichaam ‘opspoelen’, waardoor je je geheel goed gaat voelen.

  1. Bijenpollen

Er zitten enorm veel vitamines en mineralen in bijenpollen. De mineralen zijn calcium, fosfor, kalium, zwavel, silicum, molybdeen, zink, magnesium, ijzer, mangaan, koper en jodium. Daarnaast nog enorm veel vitamines. Je krijgt er energie van en het helpt tegen hooikoorts. Ze zijn dus een perfecte aanvulling voor een gezond en vitaal lichaam.

  1. Hennepzaad

Volgens sommigen is hennepzaad een bouwstof voor het gelukshormoon. Het is een hele goede superfood voor vrouwen die richting de overgang gaan. Het is een prima plantaardige bron van eiwitten en komt van een oeroude medicinale plant.

  1. Acerolasap

De acerola komt uit warme plekken als Jamaica en Mexico. Het zijn rode kersen, die enorm veel vitamine c in zich hebben. Per honderd gram wel duizend milligram. Een sinaasappel heeft per honderd gram maar vijftig milligram in zich.

Het sap is erg duur, en in Nederland zal je het ook niet snel nodig hebben. Alleen rokende mensen en mensen met veel stress hebben baat bij wat extra vitamine c.

  1. Chiazaad

Veel mensen zijn te spreken over chiazaad. Het zou helpen bij het afvallen, de bloedsuikerspiegel stabiliseren en er zitten enorm veel gezonde vetten en vezels in

  1. Tarwegrassap

Het ziet er niet erg lekker uit en schijnt zelfs naar gras te smaken. Het sap is gemaakt van de kiemen van tarwekorrels. Er zijn mensen die erbij zweren. Er zouden namelijk veel vitaminen, mineralen en enzymen inzitten die zorgen voor een echte energieboost.

  1. Rauwe chocolade

Huh, echt? Ja, chocoladeliefhebber, let maar op! Chocola is namelijk goed voor je. Dit komt door de antioxidanten die in de chocola zit. Ook chroom zit vele in chocola. Voor het perfecte effect eet je iedere dag tien gram pure chocola. Niet erg veel dus.

  1. Gojibessen

De gojibes schijnt het humeur te verbeteren. Ook is het goed voor het libido, vertraagt het ouderdom, kan het een positieve uitwerking hebben op acne en is het goed voor de nieren en lever. In Nederland zijn ze veelal in gedroogde vorm te verkrijgen en hebben ze een rode kleur. Sommige mensen zijn kritisch over de bes, hij zou veel te duur zijn. Wel zijn ze erg rijk aan antioxidanten en mineralen!

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien