Sporten met een brace of tape

Het oplopen van een blessure tijdens het sporten is al vervelend genoeg. Het wordt nog vervelender als je vervolgens helemaal niet meer je sport uit kunt oefenen. In deze vervelende situatie kan een brace of tape uitkomst bieden. Een brace beperkt je bewegingsruimte, hierdoor kun je de blessure niet laten verslechteren. Echter blijf je wel in beweging en kunnen alle spieren rondom het gewricht in beweging blijven. Een brace wordt gedragen bij serieuze blessures en klachten. Om een brace goed zijn werk te laten doen moet het goed aansluiten bij je lichaam, maar ook bij de klacht. Daarnaast moet het van kwalitatief materiaal zijn gemaakt. Het zweet wat bij het sporten vrijkomt moet namelijk door de brace heen worden afgevoerd, anders gaat het al snel jeuken en irriteren.
Een brace is beschikbaar voor vrijwel elk lichaamsdeel. We adviseren echter wel om het gebruik van een brace met een specialist door te spreken. De specialist kan aan jou de juiste brace adviseren en kan de intensiviteit van trainen bepalen.

Bij een wat minder ernstige klacht kan er ook worden gekozen om de spieren of gewrichten te ondersteunen met speciaal fysiotape. Het tape wordt aangebracht op het te ondersteunen gebied en kan ongeveer een week lang steun bieden. Tape wordt met name gebruikt om het gebrek aan stabiliteit op te vangen. Wij raden af om zelf het tape aan te brengen, hier heb je namelijk kennis van het lichaam bij nodig. Specialisten moeten ook eerst een cursus hebben gevolgd voordat ze tape mogen aanbrengen. Fysiotape wint de laatste jaren flink aan populariteit en wordt steeds vaker toegepast als tijdelijke ondersteuning bij een blessure.

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien