Regressietherapie

Het is prettig als je leven in balans is. Toch is het haast onmogelijk om altijd een gebalanceerd leven te leiden. Er doen zich altijd situaties voor dat je leven uit balans raakt. Soms zijn er zaken uit het verleden die jou belemmeren om in het nu te leven. Regressietherapie kan helpen om weer doelgericht in het leven te staan. Wat houdt deze therapievorm in, voor wie is het bedoeld en bij welke soorten klachten biedt het uitkomst?

Wat is regressietherapie?

Regressietherapie is een therapie die erop gericht is om zaken uit jouw verleden een plekje te geven die jou hebben beschadigd. Het is een snelle en effectieve vorm van psychotherapie waarin je teruggaat naar het moment die jouw klachten en/of problemen hebben veroorzaakt. Je herbeleeft dus vroegere ervaring, maar wel met de intentie om je te bevrijden van negatieve gedachten en gevoelens.

Voor wie is regressietherapie bedoeld?

Er zijn diverse soorten mensen die baat kunnen hebben bij regressietherapie. Deze therapievorm is nog relatief jong, maar heeft al veel mensen geholpen om hun balans te hervinden. Het is namelijk een therapievorm die veel wordt ingezet bij persoonlijkheidsproblematiek. Eigenlijk heeft regressietherapie volop waarde voor iedereen die negatieve ervaringen heeft opgedaan in het verleden. Herken jij je hierin? Dan kan je er zeker baat bij hebben.

Hoe regressietherapie jou helpt de balans te vinden

Kamp je met gedachten of gevoelens die jou belemmeren om een zinvol en voldaan leven te leiden? Wellicht dat regressietherapie jou kan helpen om je eigenwaarde opnieuw te ontdekken. Negatieve ervaringen, gebeurtenissen en situaties kun je niet wegpoetsen, maar je kunt wel de gevolgen hiervan op een andere manier bekijken en waarde toekennen. Maak gerust een afspraak met een regressietherapeut als je hierover meer wilt weten of een sessie wilt inplannen.

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien