Magnesiumtekort

Het mineraal magnesium heeft verschillende belangrijke invloeden op je lichaam. Het zorgt voor het vrijmaken van energie en vermindert vermoeidheid. Door de aanwezigheid van magnesium in je lichaam kan het zenuwstelsel en de spieren goed functioneren. Ook voor de botten en tanden leid je best niet aan magnesiumtekort.

Wat zijn de magnesiumtekort symptomen?

Bij een langdurig tekort aan magnesium kunnen zowel lichamelijke als psychische klachten ontstaan. Zowel onrust, hoofdpijn en migraine, maar ook stress, spierpijn, energieverlies en het verminderen van je weerstand kunnen gevolgen of symptomen zijn van magnesiumtekort. Als u opmerkt dat je gevoeliger bent geworden voor stress kan u aan magnesiumtekort leiden. Stress zorgt ervoor dat een lichaam meer magnesium gaat gebruiken dan normaal, waardoor je magnesiumvoorraad afneemt. Het is uitermate belangrijke dat je uw magnesiumtekort gaat aanvullen. In het volgende hoofdstuk kunt u verschillende mogelijkheden vinden hoe u dit het best doet en de magnesiumtekort bijwerking laat verdwijnen.

Hoe magnesiumtekort aanvullen?

Eén van de beste manieren om snel van een magnesiumtekort te herstellen is het innemen van magnesium tabletten. Een bewijs hiervan vind je terug op de site 7bees.com. Bij de producten vind je zo goed als overal Magnesium C+ tabletten terug. Het helpt voor zowel het versterken van je botten en gewrichten, het vermindert vermoeidheid, biedt bescherming tegen stress en is aan te raden bij ouderdom enzovoort … Ook andere magnesium supplementen of pillen zijn hard aan te raden voor een snel herstel. Om een magnesiumtekort te voorkomen wordt er veel preventief magnesium supplementen in genomen. Je voelt je fitter, ondervindt minder last van stress en voelt je zeer vrolijk en actief gedurende de hele dag. Ook voor sporters kunnen magnesium tabletten tot betere resultaten leiden. Je kan een inspanning langer gaan volhouden en recupereert sneller. Voor mensen die graag bewegen en vol energie door het leven willen stappen, kunnen magnesium supplementen goed van pas komen! Aarzel niet en neem zeker een kijkje op bijvoorbeeld 7bees.com.

Het eten van ‘magnesium voeding’, of voeding met veel magnesium in, helpt ook om bijwerken en symptomen weg te krijgen. Het gaat niet zo snel zoals het innemen van tabletten maar is ook zeer efficiënt. Hieronder vind je een lijst met allerlei voeding die veel magnesium bevat:

  • Pure chocolade. Pure, donkere chocolade is niet alleen gezond maar ook heel lekker. …
  • Avocado’s. De avocado is een zeer voedzame vrucht en een goede bron van magnesium. …
  • Noten …
  • Peulvruchten …
  • Tempeh of natto. …
  • Zaden …
  • Volkoren granen. …
  • Vette vis.

 

 

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien