Hoe snelheidstraining je kan helpen om beter te worden in je sport

Tijdens het sporten verbeter je niet alleen je conditie en je spierkracht, maar train je ook je snelheid. Om jouw snelheid effectief te verbeteren, kun je snelheidstraining doen. Meer over deze training, lees je op deze pagina. Zo lees je wat deze training precies inhoudt, maar ook wat het nut is van deze training en of het trainen van jouw snelheid iets voor jou is.

Wat is snelheidstraining?

Als je je snelheid traint, richt je je tijdens je training specifiek op het verbeteren van je snelheid. Gebruik je deze training bij het hardlopen, dan richt je je op het verbeteren van je looptijden. Heb je jouw conditie ontwikkeld en kun je nu met gemak 5 kilometer hardlopen, dan richt je je met deze training op het verbeteren van je tijd door jouw snelheid tijdens het lopen te verhogen.

Het nut van deze training

Door je snelheid te trainen, kun je jouw sport op een veel hogere snelheid beoefenen. Ben je bijvoorbeeld iedere week op het hockeyveld te vinden en train je actief je snelheid, dan kun je veel sneller achter de tegenstander aanrennen, met de bal naar het doel lopen en van de ene kant naar de andere kant van het veld rennen. Speel je voetbal, dan kun je na de training sneller sprinten. Niet alleen zonder bal, maar ook met bal.

Door jouw snelheid te trainen, kun je beter worden in de sport die je beoefent. Het kost je enkele uren, maar je merkt wel direct dat je sneller bent en beter presteert.

Is het trainen van de snelheid iets voor mij?

Het trainen van de snelheid is niet alleen goed voor hardlopers, maar ook voor andere sporters. In feite kan iedereen starten met deze training. Wil je sneller worden tijdens het voetballen, het hockeyen, het basketballen, het tennissen of het uitvoeren van een andere sport, dan is deze training zeker iets voor jou.

Wel is het belangrijk om te weten dat je je actief in moet zetten voor deze training. Wil je jouw snelheid niet serieus verbeteren door je echt in te zetten, dan heb je eigenlijk niets aan de training. Het daadwerkelijk verbeteren van je snelheid vraagt namelijk wel veel ‘commitment’. Heb je de motivatie om sneller te worden, dan is deze training zeker iets voor jou.

 

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien