Hoe bereik je een slanker lichaam?

Slanker worden willen veel mensen op dit moment. Maar hoe bereik je een slanker lichaam nu echt, zonder dat het je al teveel moeite kost? We geven antwoord op die vraag in een paar krachtige tips. Hopelijk helpen ze ook jou om op korte termijn slanker te worden.

Afslanken met beweging

Beweging is de beste manier om slanker te worden. Het is snel, effectief en het resultaat is blijvend. Sterker nog: je kunt heel veel invloed uitoefenen op de wijze waarop je door beweging afslankt. Beweeg je meer? Dan zal je zien dat het sneller gaat. Beweeg je intensief? Dan zal je zien dat je spiermassa aanmaakt en nóg sneller kan afvallen.

De beste sporten om slanker te worden? Hieronder een opsomming:
– Zwemmen
– Krachttraining
– Roeien

Deze drie sporten zijn de beste drie sporten om uit te voeren als je effectief slanker wil worden.

Afslanken met voeding

Voeding is van essentieel belang. Voor je lijf, maar ook voor je geest. Door gezond te eten zal je je niet alleen lekkerder voelen, maar ook gelukkiger. En dat draagt zeker bij aan jouw motivatie om af te vallen. Afslanken door voeding werkt dus niet alleen in de gedachte dat je door gezonder eten minder dik wordt, maar ook geestelijk.

Uiteraard laat je vette snacks liever staan als je wil afvallen. Kies voor gezonde snacks. Een aantal tussendoortjes die altijd verantwoord zijn, en bovendien erg lekker:
– Komkommer
– Tomaat
– Paprika

Tip: mix deze drie heerlijke gezonde ingrediënten in een frisse salade. Op die manier maak je er een heerlijk gerecht van dat je kan helpen afslanken.

Afslanken is de knop omzetten

Net als mensen die stoppen met roken moeten ook mensen die stoppen met snoepen (en dus beginnen met afvallen) een knop omzetten. Doe dat voor jezelf. Maak afspraken met jezelf. Beloon jezelf als het goed gaat, maar wees ook streng voor jezelf als het minder goed gaat. De knop omzetten kun je doen aan de hand van volgende drie stellingen en gedachten:
– Ik ga gezonder eten en minder snoepen
– Ik ga meer bewegen
– Ik ga binnen twee weken tijd een halve kilo verliezen

Deze gedachten kunnen je helpen om gewicht blijvend te verliezen. Wees hierin consequent naar jezelf. Je zal merken dat het werkt.

Afslanken is realistisch zijn

De laatste en belangrijkste tip die we geven is dat je alleen af kan slanken als je dat realistisch doet. Je moet het de tijd geven. Wees dus niet van de snelle doelstellingen (1 kilo per dag is echt teveel, 1 kilo per week is al veel). Geef je lijf de tijd om aan het afslanken te wennen. Je bent jaren te zwaar geweest en wil afvallen – logisch – maar je lijf moet dat ook allemaal maar aankunnen. Die omslag duurt soms een paar weken.

Wees dus niet ongeduldig als het effect zich niet na een paar dagen of weken laat zien. Het kan soms maanden duren voor je effect ziet en dan zal het sneller gaan.

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien