Gewrichtspijn bij ouderen en hoe dit te stoppen.

Voor oudere mensen is de stap om te sporten en veel te bewegen vaak extra groot. Doordat lichamelijke zwakheden zich eerder voordoen, lukt het veel mensen niet meer om veel te bewegen, en dit versterkt natuurlijk alleen maar het verouderingsproces.

Artrose

Een kwaal die heel veel ouderen hebben en die maakt dat het hen niet lukt om goed en lekker veel te bewegen, is gewrichtspijn. Het kraakbeen dat tussen de botten in de gewrichten zit, en dat ervoor zorgt dat de gewrichten in je lichaam soepel werken, kan met de tijd slijten. Dit geldt zeker voor mensen die in bijvoorbeeld hun werk veel beroep doen of hebben gedaan op bepaalde gewrichten. Of bij mensen die te weinig voedingsstoffen die goed zijn voor het kraakbeen in het lichaam nemen in hun dieet. Op het moment dat het kraakbeen zover is versleten dat de botten van de gewrichten langs elkaar gaan schuren, kan de pijn bij het bewegen heel ernstig zijn, en dit wordt ‘artrose’ genoemd. Artrose komt zeer veel voor, in Nederland hebben maar liefst 1,2 miljoen mensen last van artrose.

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen kunnen bij vaak helpen bij het herstel van allerlei lichamelijke zwakheden, zo ook artrose. Bij beginnende gewrichtspijn is het al aan te raden, om zo serieuze pijn bij het bewegen te voorkomen. De meest populaire voedingssupplementen voor gewrichtspijn zijn glucosamine en chondroïtine. Beide zijn bouwstoffen voor kraakbeen, en kunnen dus helpen bij het herstel van het kraakbeen in de gewrichten.

Als je ook last hebt van gewrichtspijn, in welk stadium ook, zijn deze supplementen misschien waardevol. Het is niet aan te raden om ze te gebruiken als je nog jong bent, of in de onjuiste dosering en verhouding. Glucosamine en chondroïtine zijn populaire supplementen, en ze zijn werkelijk overal te koop. Bij de drogist, maar ook online. Maar de kwaliteit van de supplementen is zeker iets om rekening te houden. Zeker de zuiverheid is niet altijd in orde, er zijn werkelijk chondroïtine supplementen die 5% puur zijn en die 95% puur zijn. De stof kan namelijk op verschillende manieren worden bewerkstelligd. Op http://www.glucosamine.com/ kun je lezen over hoe je de kwaliteit en zuiverheid van onder andere deze supplementen kunt herkennen, en hoe die gewaarborgd worden. Hoge kwaliteit glucosamine of chondroïtine online bestellen kan hier ook.

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien