Ga voor koolhydraatarme recepten als je wil afvallen

Al van alles geprobeerd, maar wil het niet lukken om af te vallen? Is 5 kilo afvallen, 10 kilo afvallen of misschien wel meer jouw doel? Dan kunnen we je één ding zeggen: een dieet kan helpen om af te vallen, maar uiteindelijk moet je het toch echt zelf doen. Wanneer je écht het heft in eigen handen wil nemen en effectief gewicht wil verliezen, moet je vandaag nog overstappen op koolhydraatarm leven. Dat wil zeggen: minderen met koolhydraten en zorgen dat je zoveel mogelijk producten zonder koolhydraten binnen krijgt.

Wat zijn koolhydraten?

Goed, om te beginnen moet je weten dat er twee soorten koolhydraten zijn. Je hebt enkelvoudige en complexe koolhydraten. Enkelvoudige koolhydraten zijn de snelle suikers. Ze zorgen ervoor dat je bloedspiegel voor korte duur enorm stijgt, waardoor je een enorme hoeveelheid energie door je lichaam voelt stromen. Voor dat korte moment kan je even de hele wereld aan. Je zou kunnen stellen dat dit verslavend werkt, want de volgende keer moet je meer suikers hebben voor hetzelfde effect. Deze snelle suikers maken je dik, want de energie wordt lang niet allemaal verbruikt. Daar is het simpelweg te veel voor. De restanten worden opgeslagen als vet.
De complexe koolhydraten zijn een stuk trager. Ze geven hun energie beetje bij beetje af en zorgen ervoor dat je de hele dag door goed kunt presteren. Maar deze complexe koolhydraten leggen het in vrijwel elk product af tegen de snelle koolhydraten.
Wist je dat er veel van deze snelle koolhydraten zitten in producten die de meeste Nederlanders dagelijks op tafel hebben staan? We noemen bijvoorbeeld aardappels, rijst en pasta (spaghetti, macaroni en tagliatelle). Dit zijn bronnen van koolhydraten en die maken je dus onnodig dik. Met andere woorden: afvallen begint met dit stukje bewustwording.

Koolhydraatarme gerechten bereiden

Je doel is om af te vallen en de beste en snelste manier om dat te bereiken is door vanaf nu koolhydraatarme gerechten te gaan bereiden. Dat doe je door gericht te zoeken naar koolhydraatarme recepten. Vaak zijn dat producten met ei als basis, maar ook vis wordt veel gezien als vervanger van koolhydraatrijke voeding. Het voordeel van de meeste soorten koolhydraatarme voeding is dat ze bomvol proteïnen en vetzuren zitten die je lichaam nodig heeft. Ze leveren dus vervangende energie, maar zijn ook nog eens heel erg gezond. Je wordt er niet alleen slanker, maar ook gezonder van. Je zal zeker opleven door de vele voedingsvezels, vitaminen en mineralen in deze producten.

Conclusie

Afvallen met een dieet kan zeker zinvol zijn, als je je aan het dieet houdt en het dieet niet te streng voor je is. Helaas voorzien de meeste diëten niet dat je weer aankomt en ben je na vrijwel elk dieet snel weer terug bij af. Wil je dat eindelijk eens doorbreken? Word je dan bewust van wat je zelf kan doen om gezonder te gaan leven en gezonder te gaan eten. Probeer meer koolhydraatarme gerechten te bereiden en profiteer van de positieve werking van proteïnen, vezels en vitaminen in deze producten. Je zal merken dat je hier niet alleen slanker van wordt, maar ook gezonder van gaat leven.

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien