Creatine & Eiwitten

Creatine en eiwitten zijn zoals de meeste wel weten vaak gebruikte supplementen bij krachtsporters en fitnessbeoefenaars. Deze 2 producten hebben allebei hun invloed bij het versterken van de spieren en hebben dan ook daadwerkelijk effect op je spiergroei. Deze 2 natuurlijke stoffen zijn ook te koop in de vorm van supplementen, denk aan creatine capsules en eiwitshakes.

Wat doen deze stoffen?

Eiwitten helpen bij het opbouwen van de spieren. Eiwit komt voor in de dagelijkse voeding, maar kan ook gehaald worden uit supplementen. Het meest bekende supplement op dit gebied is de eiwitshake. De eiwitshake is een poeder wat gemengd wordt met water of melk en bevat een aantal gram eiwitten. Deze eiwitshakes worden hoofdzakelijk voor en na de training genuttigd. Het zorgt voor het herstellen van het spierweefsel na een training. Eiwit vult kleine scheurtjes op en zorgt op deze manier dat de spieren sneller kunnen herstellen en kunnen groeien. Een eiwitshake is niet duur en helpt je bij de spieropbouw. Zo hoef je geen tijd en geld te steken in het bereiden van eiwitrijke voeding.

Creatine is ook een lichaamseigen stof en bevordert ook de spieropbouw. Het lichaam maakt creatine aan, maar de stof kan ook uit voeding gehaald worden. Je lichaam maakt maar 1 of 2 gram creatine aan per dag en het meeste van dit bevindt zich in de spieren. Creatine zorgt ervoor dat de spieren meer vocht vasthouden en er meer spanning komt op de spieren. De spieropbouw gaat hierdoor sneller. Daarnaast helpt het ook bij de eiwitopname en werkt het dus goed samen met de eiwitshake. Creatine zal het grootste effect hebben op korte intensieve trainingen en niet zozeer op de lange duurtrainingen. Beide supplementen hebben hun effect bewezen en velen maken er dan ook gebruik van, aangezien het daadwerkelijk van positieve invloed is op de sportprestaties.

Producten online vinden? Dat kan hier!

Bron: http://www.nutrimax.be/eiwitten/

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien