Bereid een koolhydraatarm ontbijt

De beste start van een energieke, gezonde dag is met een goed ontbijt. En als je daar een koolhydraatarm ontbijt van gaat maken, zal hij nog gezonder worden en zal je zelfs gewicht gaan verliezen. Want het is een feit dat mensen die teveel koolhydraten tot zich nemen dikker worden. Suikers worden namelijk omgezet in vet en koolhydraten zijn niets anders dan suikers. Natuurlijke suikers kun je natuurlijk wel gewoon eten, maar het probleem is dat het merendeel van onze voeding niet echt natuurlijk is. In het ontbijt komen we dan ook veel gerechten tegen die allesbehalve koolhydraatarm zijn. In dit artikel helpen we je op weg om wél een koolhydraatarm ontbijt te bereiden.

Geen brood meer

Het eerste wat je moet doen is stoppen met brood eten. Er zijn heel veel mensen met een mening over brood en noemen het zelfs “aanstellerij” om aan te nemen dat brood een bron van koolhydraten is, maar iedereen die wel eens het etiket van een zak brood bekeken heeft zal moeten concluderen dat er heel veel snelle koolhydraten in zitten.

Behalve als je het hebt over volkoren brood. Het nadeel daarvan is echter dat brood am sich niet heel veel doet. Je stilt er hooguit je honger mee, maar veel mensen hebben last van hun darmen na het eten van brood en kunnen er gewoon niet goed tegen. Wanneer je wel echt energie wil hebben en een gezonde basis uit je ontbijt wil halen, adviseren we je Griekse yoghurt als basis te gebruiken.

Griekse yoghurt

Het gebruik van Griekse yoghurt bij het ontbijt neemt steeds meer toe. Kijk maar in de supermarkten: er zijn diverse Griekse yoghurts te verkrijgen! Maar daarin schuilt alweer een gevaar, want de meeste Griekse yoghurts met vruchtensmaken zijn wederom koolhydraatrijk. Je moet dus de pure vorm van Griekse yoghurt zien te vinden. De koolhydraten die je hier op het etiket aantreft zijn complex en daarmee goed voor je. Je hoeft dus niet in te zitten over deze koolhydraten. Gebruik de Griekse yoghurt als basis en vul naar smaak aan. Bijvoorbeeld met honing, noten en zaden of stukjes fruit.

Geen zin in yoghurt? Ga dan voor havermout!

Een andere perfecte manier om af te vallen en gezond te eten op basis van koolhydraatarme voeding, is door havermout te gebruiken. Ook hier tref je zeker wel koolhydraten in aan, maar wederom gaat het om de goede variant (complexe koolhydraten). Je kan ook aan de hoeveelheid eiwitten in havermout zien dat je goed doet aan dit product.

Met havermout kun je variëren. Het beste is om het op waterbasis te bereiden, al zal dat qua smaak heel erg wennen zijn. Vul hem vervolgens aan met noten en zaden, stukjes fruit of kleine stukjes pure chocolade (want ook dat is niet zo slecht als doorgaans aangenomen wordt).

Ei

Wederom komt ei om de hoek kijken, want ei past overal bij. Ei zit vol eiwitten en geeft je dus veel alternatieve energie in plaats van de energie die je verkrijgt uit koolhydraten. Je kunt van ei een omelet maken, maar ook gekookt een ei eten of het ei klutsen door wat groenten of vlees. Maar net waar jij ’s ochtends zin in hebt en aan toe bent!

Begin met de volgende recepten

Wil jij een goede start van de dag maken? Dan stellen we voor dat je een van de onderstaande recepten morgenochtend gaat bereiden. Ze zullen je helpen om veel energie te krijgen, maar maken je niet dik. Zowel geestelijk als fysiek zullen deze recepten (zeker als je het op de langere termijn bekijkt) veel meer energie geven.

– Lekkere koolhydraatarme ontbijtrepen
– Bananenbrood van glutenvrij amandelmeel

Deze twee gerechten helpen je ook meerdere dagen koolhydraatarm te eten, want je bakt ze voor één keer en kunt er de hele week op teren. Dat is zeker handig voor mensen die even snel een ontbijtje wensen!

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien