Afvallen rondom je buik

Veel mensen willen graag van die overtollige kilo’s af en dan helemaal die opgeslagen zitten rondom je buik. Veel volwassen mannen en vrouwen hebben last van een te hoog BMI. Er is gelukkig een oplossing om het vetpercentage omlaag te brengen en dat is ook haalbaar voor iedereen. Voor sommige personen kan dit lastiger zijn dan de ander, maar het is toch mogelijk voor elk persoon. Tuurlijk helpt het om minder te eten als je denkt dat je te veel eet en daarnaast is het ook niet nodig om 3 keer per week te gaan hardlopen. Hoewel dit natuurlijk wel top zou zijn. Het antwoord ligt in het soort voedsel wat je eet. Er zijn 3 typen calorieën te vinden en deze zijn te verdelen in koolhydraten, eiwitten en vetten. Koolhydraten vormen een grote oorzaak wat betreft de hoge BMI score van de gemiddelde volwassene en waardoor het afvallen rondom de buik nog niet lukt.

Wat werkt wel?

Het overtollige buikvet van de gemiddelde persoon is hoofdzakelijk toe te schrijven aan het huidige eetpatroon. Veel producten die wij dagelijks nuttigen bevatten veel suikers, granen en transvetten. Dit maakt het afvallen bij de buik enorm lastig. Belangrijk is het om minder koolhydraten te eten. Het lichaam maakt gebruik van de 3 eerder genoemde typen calorieën voor de dagelijkse energie. Koolhydraten zijn een makkelijke bron van energie en wanneer iemand veel koolhydraten eet, zal het lichaam deze bron gebruiken. Dit resulteert in het opslaan van de vetten bij een te hoge calorie inname. Producten die wel goed zijn voor je, zijn producten die simpelweg weinig koolhydraten bevatten en vetverbranding rondom de buik stimuleren. Dit zijn:

  • Groentes
  • Vis
  • Fruit
  • Noten en zaden
  • Natuurlijke oliën
  • Eieren
  • Gezonde snelle koolhydraten

Dit zijn zomaar een aantal producten die gewoon goed voor je lichaam zijn en waarbij je het buikvet effectief kan aanpakken. Deze producten bevatten weinig koolhydraten. Naast deze producten is het ook goed om producten te eten die het verbranden van buikvet stimuleren. Producten als kokosnootolie, citroen en kaneel helpen hier zeker bij. Belangrijk is om je eens goed af te vragen hoeveel koolhydraten je per dag binnenkrijgt en hoe je dit aan kan passen. Let ook op drankjes met veel suikers, dit is namelijk onderdeel van koolhydraten en werken je doel juist tegen. Het afvallen bij de buik is mogelijk als je simpelweg eens een aanpassing maakt in je dagelijkse voedingspatroon en je meer richt op de gezondere producten.

Bron 1: http://www.afvallenexperts.nl/afvallen-buik/
Bron 2: http://www.afvallenexperts.nl/buikvet-verbranden-gezonde-tussendoortjes/

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien