Afvallen met een loopband

Als je graag wilt afvallen dan kan je dat op verschillende manieren doen. Lopen op een loopband is er één van. Het is ook een makkelijk omdat eigenlijk iedere sportschool wel een loopband heeft staan. Natuurlijk kun je ook de beste loopband voor thuis kopen.

Wil jij afvallen met een loopband en ben je benieuwd hoe effectief dat is?

De loopband kan je op een aantal geweldige manieren uitdagen. Dit betekent dat je een groot aantal calorieën kunt verbranden. Het vet smelt als het ware weg, zodat je snel in shape komt of je effectief aan je conditie kunt werken. De loopband is effectiever dan de duurtrainingen die je buiten kunt doen, je hebt namelijk veel eenvoudiger de kans om voor een goede intervaltraining te zorgen.

Zo snel mogelijk calorieën verbranden

De loopband staat bekend als een zeer effectief middel om een groot aantal calorieën te verbranden. Zodra je op een crosstrainer aan de slag gaat verbrand je gemiddeld genomen 13 kcal per minuut. Kies je voor een hometrainer? Dan gaat het om 14 kcal per minuut. Op de roeitrainer gaat het iets minder snel, je dient dan te rekenen met zo’n 11 kcal per minuut.

De loopband maakt het een stuk eenvoudiger om snel vet te verbranden en gewicht te verliezen. Afvallen op de loopband? Je kunt daar tot 17 kcal per minuut verbranden! Dat betekent dat je ruim 54% effectiever kunt trainen dan wanneer je besluit te gaan roeien.

Duurtraining is niet effectief

Bovendien is het verstandig om nog eens kritisch te kijken naar de reguliere duurtraining waar je bijvoorbeeld buiten voor kunt zorgen. Het is wellicht prettig om buiten te gaan hardlopen, maar je lichaam went aan de rondjes die je loopt. Iedere keer dat je gaat hardlopen wordt je lichaam er iets beter in om zuinig met de energie om te gaan. Dat is een natuurlijk mechanisme, dat je in dit geval aardig in de weg kan zitten. Afvallen met een loopband is wat dat betreft een stuk effectiever. Je kunt gemakkelijk voor een interval training zorgen.

Intervaltraining op de loopband

De interval training op de loopband is een stuk effectiever, omdat je lichaam er als het ware niet aan kan wennen. Het betekent dat je lichaam iedere keer op dient te schakelen om de maximale hoeveelheid energie te leveren. Je verbrandt daardoor sneller vet, zodat je gemakkelijker af kunt vallen. Wil je de intervals nog een stuk effectiever maken? Zorg er dan bijvoorbeeld voor dat je ook de hellingshoek varieert. Op die manier ga je iedere keer een nieuwe uitdaging aan en kun je op een zeer effectieve manier afvallen met een loopband.

In 20 minuten per dag snel fitter

Wil je afvallen met een loopband? Het is voldoende om dagelijks even 20 minuten te gaan sporten. Je kunt beginnen met een hellingspercentage van 1% en gewoon gaan lopen. Na ongeveer 2 minuten verhoog je de hellingshoek naar 4% en loop je 2 minuten. Vervolgens kun je iedere 2 minuten de hellingshoek verhogen met 2%, tot je bij 10% aankomt. Nadat je 2 minuten op die steile hellingshoek hebt gelopen kun je het weer afbouwen naar een vlakke wandeling. Je kunt op die manier effectief afvallen met een loopband, zonder dat je daarvoor een zware workout hoeft aan te gaan.

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien